Prajitura Alaska cu negresa

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Alaska cu negresa

Intr-o cratita se topeste ciocolata si grasimea vegetala,se ia de pe foc.Se adauga zaharul,ouale,unul cate unul,batand bine dupa fiecare.Se combina faina,praful de copt si sarea si se amesteca in mixtura de ciocolata.Se adauga nuca,se intinde intr-o tava de copt de 22 de cm,rotunda,unsa.Se coace timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese cu firimituri umede. Se tapeteaza un bol de 20-22 cm cu folie.Se pune repede inghetata de capsuni pe fundul si marginile vasului,lasand o adancitura in centru.Se da la congelator 30 de minute si se pune in adancitura din mijloc inghetata de vanilie,se da din nou la congelator. Pentru asamblare se pune baza de negresa pe un platou termorezistent de 25 cm.Se rastoarna inghetata peste negresa.Se pune totul la congelator cat timp se pregateste bezeaua. Intr-o cratita groasa sau in bain-marie,se amesteca albusurile,zaharul si sarea de lamaie.Se incalzeste la foc mic in timp ce se bate la viteza mica ,cu mixerul,timp de un minut.Se bate in continuare pana cand amestecul de ou ajunge la 71 de grade.Se ia de pe foc.Se bate la viteza maxima pana se formeaza creste tari.Se intinde repede peste inghetata si negresa.Se coace la 260 de grade timp de 2-5 minute,sau pana cand bezeaua se rumeneste usor.Se transfera pe un platou si se serveste imediat.

Ingrediente Prajitura Alaska cu negresa

2 patrate ciocolata neindulcita

1/2 cana de grasime vegetala

o cana de zahar

2 oua

3/4 cana de faina alba (12 linguri)

12 lingurita praf de copt

o jumatate lingurita sare

o cana de nuca tocata(optional)

1 litru inghetata de capsuni

1 litru inghetata de vanilie.

Bezeaua:

5 albusuri de ou

10 linguri de zahar

o jumatate lingurita sare de lamaie.

Categorii