Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins. Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini. Crema de ciocolata: Intr-o oala se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine apoi se toarna laptele putin cate putin si se omogenizeaza.Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba usor pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este gata se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Pe un platou se asaza o foaie. Se unge cu crema, se asaza a doua foaie, se unge cu crema, foaie, iar crema si deasupra ultima foaie care e mai frumoasa. Se unge deasupra cu un strat de crema si se presara alunele tocate. Se lasa pana a doua zi pentru a se unmuia foile dupa care se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Ingrediente Prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Pt. foi:

120 gr unt la temperatura camerei

un praf de sare

150 gr zahar

1 ou mare

1 lgt bicarbonat de amoniu

80 g iaurt grecesc

450 gr faina

Pt. crema de ciocolata:

150 g faina

200 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

1 litru de lapte

150 g ciocolata amaruie

100 g unt

alune de padure tocate

Categorii