Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

Se amestecă 200 g de unt cu 200 g de zahăr într-un castron mare timp de 5 minute. Adăugați ouăle, amestecați bine, făina și praful de copt, sucul și coaja de portocale și semințele de mac prăjite. Amesteca totul bine, apoi toarna compozitia intr-o forma de tort de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, in prealabil, pentru aproximativ 50 de minute, la foc moderat. Scoatem prajitura din cuptor si lasam sa se raceasca in forma. Sos de ciocolată: Într-un castron mic, încălziți smântâna lichidă până când începe să fiarbă. Puneti ciocolata si untul ramas intr-un castron si adaugati peste ele smantana fierbinte. Se lasa 1 minut, pana se topeste. Se amesteca cu o spatula de silicon pana se obtine sosul, apoi se da deoparte pana se raceste prajitura. Turnați ușor sosul de ciocolată peste tort. Decorați cu coacăze roșii.

Ingrediente Prajitura cu mac prajit, portocale si sos de ciocolata

3 oua

250 g unt

la temperatura camerei

plus 1 lingura

200 g zahar to

plus 25 g

250 g faina

1½ lingurita de praf de copt

zeama si coaja de la 2 portocale

50 g seminţe de mac

prajite

Sosul de ciocolata:

100ml de smantana lichida

100g ciocolata

taiata bucatele mici

Decor:

coacaze rosii

Categorii