Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min. In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste. Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa. Punem crema peste blat si nivelam. Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema. lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min. In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste. Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa. Punem crema peste blat si nivelam. Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min. In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste. Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa. Punem crema peste blat si nivelam. Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema. Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.

Ingrediente Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

Blat:

3 oua

150 gr zahar

50 gr nuca de coco

100 gr faina

6 linguri ulei

3 linguri lapte

1 lingurita praf de copt

un varf de sare

Crema:

200 ml frisca lichida neindulcita

7 linguri zahar

220 gr ciocolata neagra (40 - 55% cacao)

Ornat: 3 linguri nuca de coco

o picatura colorant galben + o picatura colorant albastru

Categorii