Prajitura cu suc de rosii

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu suc de rosii

Aluat: Aluatul se obtine amestecand toate ingredientele pentru foi, faina se adauga treptat pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini. Se lasa 30 minute la frigider dupa care se imparte in patru parti egale. Din bucatile de aluat se intind foi pe care le coacem pe dosul tavii (30x20 cm) tapetata cu faina. Se coc cam 12-15 minute in cuptorul deja incalzit. Crema: Punem laptele la fiert cu zaharul, cand da in clocot adaugam grisul in ploaie si lasam sa fiarba.Separat se mixeaza margarina. Adaugam peste margarina grisul racit, esenta de vanilie ,si mixam pana obtinem o compozitie omogena si cremoasa. Asamblare : Peste prima foaie asezam jumatate din crema de gris. Punem a doua foaie si gemul de prune. Peste a treia foaie adaugam restul de crema, dupa care se intinde uniform si acoperim cu ultima foaie. Se acopera cu folie si se da la frigider. Se taie a doua zi.

Ingrediente Prajitura cu suc de rosii

Ingrediente foi:

10 lg suc de rosii

10 lg ulei

10 lg zahar

700g faina(aproximativ)

1 plic amoniac (se stinge in otet)

un praf de sare

Ingrediente crema :

800 ml lapte de soia

9 lg gri

150 g zahar

un pachet de margarina

esenta vanilie

400 g gem de prune

Categorii