Prajitura de ciocolata vegana

Timp de preparare o ora si 15 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura de ciocolata vegana

Într-un bol, amestecați ingredientele uscate - făina cu praful de copt, cacao și cafeaua nes. In robotul de bucatarie amestecati tahini cu curmale, sucul de portocale, esenta de vanilie si piureul de mere si zaharul; se amestecă, se adaugă treptat componentele uscate, până se combină; se adauga bicarbonatul de sodiu dizolvat in otet si paharul cu apa fierbinte si se amesteca bine. Se unge o tava de copt, de preferat un pyrex si se aranjeaza compozitia in tava. Se incinge cuptorul la 180 de grade C si se lasa la copt pana verifici cu scobitoarea. Se lasa putin sa se raceasca si se toarna glazura peste prajitura si se lasa sa se raceasca bine si se poate servi. Glazura: intr-o cratita se pun bucatele de ciocolata si o lingura de ulei si se topesc la bain-marie sau la microunde, unde se amesteca bine si se toarna peste prajitura.Nu am gasit ciocolata vegana, asa ca am presarat zahar pudra.

Ingrediente Prajitura de ciocolata vegana

2 pahare de faina

1 lingurita de praf de copt

3/4 pahar cacao

1/2 pahar de tahini din susan 100 la suta

1/2 pahar suc de portocala sau lapte de soia sau alt sug de lapte vegan

1 pahar plin de curmale fara samburi -preferabil mari si care au fost muiate putin in apa si scurse

1 lingurita esenta de vanilie

1 pahar de pireu de mere

1 lingurita de nes-cafe

1/2 pahar zahar organic sau brun

1 lingurita de bicarbonat

1 lingura de otet

1 pahar de apa clocotita

ptr glazura

100 gr de ciocolata 60% amara vegana

1 lingura de ulei

Categorii