Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta de vanilie si faina (treptat) si se incorporeaza usor, amestecand totul cu o spatula de silicon, de sus in jos. Se incorporeaza si nuca macinata, la fel de usor. Din acest aluat se vor coace patru foi, intinzandu-le pe rand intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pregatirea cremei: Laptele, zaharul, esenta de vanilie si faina cernuta se pun intr-o cratita si se mixeaza. Se adauga apoi untul taiat bucatele. Se pune cratita la foc si se amesteca totul cu un tel, continuu, pana cand crema se ingroasa. Asamblarea prajiturii: Se pune o foaie de blat in tava (dupa ce s-a indepartat hartia de copt) se pune crema fierbinte peste ea, se adauga a doua foaie, crema, a treia foaie, crema si ultima foaie (care se pune cu dosul in sus pentru ca este cat de cat dreapta pe acea parte). Se topeste ciocolata cu lapte (se pot adauga 2-3 linguri de apa sau lapte peste ea pentru a se topi mai usor) si se toarna peste prajitura. Aceasta se orneaza cu nuca macinata.

Ingrediente Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Foi de albusuri cu nuca:

14 albusuri

1 praf de sare

28 linguri zahar

14 linguri ulei

esenta de vanilie

350 - 400 g faina

200 g nuca macinata

Crema de lapte:

1,25 l lapte

300 g zahar

esenta de vanilie

200 g faina

250 g unt

Decor:

200 g ciocolata cu lapte + 2-3 linguri de apa sau lapte

100 g nuca macinata

Dimensiune tava: 27/37 cm

Categorii