Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin crema. Se adauga apa si praful de copt stins cu otet. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile. La urma, se adauga usor faina amestecata cu cacaua. Se amesteca bine, iar compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 mm) si se da la cuptor, la foc mediu circa 35-40 minute. Crema de vanilie: Ouale se amesteca cu zaharul si laptele si se pune la fiert la baine-marie. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Untul se mixeaza spuma si se amesteca cu acesta budinca, adaugand esenta de vanilie. Cand s-a racit blatul, se insiropeaza putin cu apa amestecata cu zahar si esenta de vanilie. Apoi adaugam crema, iar deasupra radem ciocolata, prin razatoarea mica.

Ingrediente Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Blatul cu cacao:

6 oua

300 gr zahar

200 gr faina

6 linguri de apa

2 linguri de cacao

1 praf de copt

Crema de vanilie:

1 pachet de unt moale

1 pahar de lapte

2 oua

200 gr zahar

esenta de vanilie

Categorii