Prajitura Regina Maria

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Regina Maria

Blat pandispan: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos. Blat din albusuri cu nuca: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se incorporeaza nuca macinata. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt. Crema: Se pune o cratita cu apa la foc. Galbenusurile cu zaharul si sarea se pun intr-o alta cratita. Se pune apoi aceasta cratita in cea cu apa, mestecand din cand in cand cu un tel, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia se ingroasa putin. Se ia cratita cu crema de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga cacaua si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca, iar untul se aduce la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit crema, aceasta se mixeaza si se incorporeaza untul in ea, putin cate putin. Sirop: Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe siropul pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom. Asamblare: Se insiropeaza blatul pandispan si se unge cu jumatate din crema. Se adauga blatul din albusuri cu nuca si se insiropeaza. Se unge cu restul de crema. Pe deasupra se presara ciocolata alba taiata fin cu cutitul.

Ingrediente Prajitura Regina Maria

Blat pandispan:

6 oua

1 praf de sare

12 linguri zahar

6 linguri ulei

esenta de vanilie

6-7 linguri faina

cu varf

1 plic de praf de copt (10 g)

Blat din albusuri cu nuca:

6 albusuri

1 praf de sare

12 linguri zahar

esenta de vanilie

150 g faina

200 g nuca macinata

Crema:

6 galbenusuri

6 linguri zahar

1 praf de sare

50 g cacao

esenta de rom

250 g unt

Sirop:

8 linguri zahar

800 ml apa

esenta de rom

Decor:

ciocolata alba

Dimensiune tava: 27/37 cm

Categorii