Pui a la Crapaudine

Reteta culinara Pui a la Crapaudine din categoria Pui. Specific Franta. Cum sa faci Pui a la Crapaudine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui a la Crapaudine

 

L-am rugat pe fiul meu să-mi aducă niște găini în drum spre casă. Pui de aia frumos și galben hrăniți cu porumb. Îmi doream o ladă pentru gustări și m-am trezit cu un pui la grătar mare de 1.900 kg.  Mi-am amintit de tipa crapaudine a Sylviei. Am mai făcut puțină muncă de informare și documentare și am venit cu rețeta care se potrivește preferințelor mele.  Poulet Crapaudine este un clasic al bucătăriei franceze iar numele provine de la felul în care este feliat puiul. Se poate prepara atat la cuptor cat si la gratar. Cu siguranta voi continua sa pregatesc aceasta reteta foarte tentanta si gustoasa la gratar.  

1.900 kg pui întreg la grătar 1 lamaie 2 cepe roșii 3 catei de usturoi 3 linguri sos de soia 3 linguri ulei - optional paprika cimbru uscat zdrobit nucșoară măcinată piper negru 1 kg de cartofi noi fierți Puiul se curata si se spala. Cu ajutorul unui cuțit bun sau a unei foarfece de bucătărie, puiul este despicat pe măduva spinării, de la un capăt la altul. Întoarceți puiul și apăsați ferm pe sternul pieptului pentru a-l aplatiza cât mai mult. Amestecă toate condimentele împreună cu sosul de soia, usturoiul zdrobit și sucul de lămâie. Nu aruncați lămâia rămasă după stoarcere . Am renuntat la ulei pentru ca am crezut ca puiul este suficient de gras pentru a-si elibera propria grasime. Masați puiul peste tot cu amestecul de condimente. Încercați să masați cât mai mult posibil chiar și sub pielea puiului. Puiul astfel asezonat se lasa la marinat 2-3 ore. Pune puiul într-o tavă. Sub el am asezat ceapa rosie taiata in jumatate pentru aroma. Am distribuit cartofii în jurul puiului. De-a lungul timpului cartofii au fost folosiți ca suport pentru a ridica puiul. Am considerat că este mai potrivit să gătesc carnea de dedesubt prin gătit. Dați tava la cuptor la 200 de grade pentru 80 de minute. Dacă ai un cățel mai mic, nu va dura atât de mult. Acum vine secretul de a obține un pui cu pielea crocantă și roșiatică. Din când în când, cam 15 minute, am înmuiat lămâia storsă în grăsimea eliberată în timpul coacerii și am tamponat puiul peste tot. Am observat că aripile s-au rumenit pentru prima dată. Fiind riscul de a se arde, le-am protejat invelindu-le cu folie pentru copt. M-am gândit că puiul va fi mâncat doar pe jumătate, că va rămâne pentru a doua zi. Așa credeam, dar bunătatea a fost devorată. Tot ce a rămas a fost un cufăr fără piele. Pieptul l-am folosit a doua zi intr-o salata gustoasa cu conopida .https: //www.bucataras.ro/retete/salata-de-conopida-cu-piept-de-pui-si-iaurt-grecesc-95083.html Alături am pus o nouă salată de varză verde. Poftă bună !!!!

Ingrediente Pui a la Crapaudine

1.900 kg pui grill intreg

1 lamaie

2 cepe rosii

3 catei usturoi

3 linguri sos soia

3 linguri ulei -optional

boia dulce de ardei

cimbru uscat maruntit

nucsoara macinata

piper negru macinat

1 Kg cartofi noi fierti

Categorii