Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior); Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt; Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline; Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia; Asezonati cu sare si piper daca este cazul; Stingeti cu vin alb; Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau; Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina; Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel; Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa; Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul; Asezonati cu sare si piper daca este cazul; Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie); Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min; Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald; Pofta buna !

Ingrediente Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Coquelet &ndash 1 buc (250 g)

Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml

Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml

Faina &ndash cca 2 linguri

Ulei de masline &ndash 2 linguri

Unt &ndash 60 g

Ceapa verde &ndash 1 legatura

Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc

Razatura de lime &ndash 1 lingurita

Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit

Vin alb &ndash 40 ml

Salvie proaspata &ndash 1 frunza

Usturoi &ndash 3 catei

Turmeric &ndash ½ lingurita

Boia dulce &ndash 1 lingurita

Sare si piper &ndash dupa gust

Categorii