Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Amestecati boia cu sare, piper si turmeric si asezonati bine coquelet-ul (inclusiv in interior); Taiati ceapa verde, usturoiul, salota si salvia marunt; Caliti cele 2 tipuri de ceapa in o lingura de ulei de masline; Cand ceapa a devenit aproape translucida adaugati usturoiul si salvia; Asezonati cu sare si piper daca este cazul; Stingeti cu vin alb; Puneti aceasta compozitie atat pe coquelet cat si in interiorul sau; Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu si adaugati faina; Prajiti-o putin si peste aceasta adaugati treptat stock-ul de pui, amestecand constant cu un tel; Dupa ce-ati incorporat stock-ul de pui amestecati pana ce compozitia da semne ca se ingroasa; Adaugati apoi smantana de gatit sau laptele de cocos si continuati sa amestecati cu telul; Asezonati cu sare si piper daca este cazul; Luati de pe foc cand are o consistenta cremoasa, amestecand pentru cca 2 min “la rece” (craticioara este inca fierbinte si riscati ca sosul sa faca cocoloase sau sa se taie); Puneti coquelet-ul intr-un vas de ceramica termorezistenta, adaugati sosul pe deasupra si introduceti-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 45 min; Scoateti-l din cuptor si serviti-l cald; Pofta buna !

Ingrediente Pui (coquelet) cu sos Veloute (reinterpretat)

Coquelet &ndash 1 buc (250 g)

Supa de legume concentrata &ndash cca 300 ml

Smantana de gatit / lapte de cocos &ndash 150 ml

Faina &ndash cca 2 linguri

Ulei de masline &ndash 2 linguri

Unt &ndash 60 g

Ceapa verde &ndash 1 legatura

Salote / ceapa rosie &ndash 2 buc

Razatura de lime &ndash 1 lingurita

Ghimbir ras &ndash 1 varf de cutit

Vin alb &ndash 40 ml

Salvie proaspata &ndash 1 frunza

Usturoi &ndash 3 catei

Turmeric &ndash ½ lingurita

Boia dulce &ndash 1 lingurita

Sare si piper &ndash dupa gust

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca