Pui crispy, cu piure cremos de cartofi
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui crispy, cu piure cremos de cartofi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui crispy, cu piure cremos de cartofi
Se zice că aceasta este o mâncare de fast food, dar nu se știe dacă nu cumva ea a fost creația unei gospodine, în bucătăria ei... Oricum, cred că cine a mâncat așa ceva într-un local fast food, a încercat apoi acasă experiența, dacă nu ca să aducă unele îmbunătățiri rețetei, atunci măcar ca să resimtă gustul care i-a plăcut. Mie îmi place mult pieptul de pui, așa că îl prepar în diferite moduri, iar acesta este unul dintre ele. Ceea ce am schimbat față de prezentarea de fast food este garnitura: știu că majoritatea oamenilor preferă cartofii prăjiți, dar eu nu-i pot asocia la un fel principal prăjit. Așa că atunci când felul principal este prăjit, ca garnitură avem: cartofi natur, piure, paste, cus-cus..., oricum, ceva fiert, obișnuit sau la aburi, dar în nici un caz, prăjit. Iar asta, în ceea ce mă privește, nu ține neapărat de vreo dietă, sau de principii alimentare, ci de gustul meu. Iar cu un piure cremos de cartofi, nouă ni s-a părut că puiul Crispy este excelent. Dar, evident, fiecare gătește și mănâncă după cum îi place, ca să fie mulțumit...
Ingrediente Pui crispy, cu piure cremos de cartofi
550 grame de piept de pui, dezosat
150 grame de fulgi de porumb
2 linguri de făină albă
2 ouă
sare
piper
boia de ardei (sau chilly, dar mai puțin)
condimente pentru pui
oregano
ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Garnitura (pentru 3 porții):
6 cartofi mari, albi
100 grame de unt
4 linguri de smântână grasă