Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Reteta culinara Pui cu ciuperci brune si sos de rosii din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

 

Vă invit să încercați o mâncărică rapidă și delicioasă.

3 pulpe de pui dezosate 1 ceapă 2-3 căței de usturoi 250g ciuperci brune 200g sos de roșii 3 linguri ulei de măsline sare piper boia de ardei dulce 1/2 linguriță zahăr brun (opțional) 1/2 linguriță cimbru pătrunjel verde

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se condimentează cu sare, piper praospăt măcinat, boia de ardei afumat și cimbru.

Între timp se spală ceapa și se taie mărunt, iar usturoiul se taie felii și se adaugă peste carne. Se spală și se usucă ciupercile cu un prosop absorbant și se taie felii. Se pun la călit într-o altă tigaie, într-o lingură de ulei de măsline și se lasă să fiarbă la foc uite până când se evapora apa lăsată de ciuperci. Se adaugă ciupercile peste carne și sosul de roșii, o linguriță de zahăr brun și se lasă să fiarbă 20-30 de minute, până când scade apa și se formează un sos mai gros. Dacă sosul nu vi se pare suficient de gros puteți să adăugați o lingură de făină și să mai lăsați să fiarbă câteva minute, amestecând mereu. Se ia de pe foc și se adaugă pătrunjelul tocat.

Se servește cu mămăligă.

Ingrediente Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

3 pulpe de pui dezosate

1 ceapă

2-3 căței de usturoi

250g ciuperci brune

200g sos de roșii

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

boia de ardei dulce

1/2 linguriță zahăr brun (opțional)

1/2 linguriță cimbru

pătrunjel verde

Categorii