Pui cu ciuperci in sos de smantana

Reteta culinara Pui cu ciuperci in sos de smantana din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui cu ciuperci in sos de smantana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui cu ciuperci in sos de smantana
Pentru această rețetă m-am inspirat de la Madi (căreia îi mulțumesc de idee și o pup). Eu am folosit doar smântână și am înlocuit parmezanul cu cașcaval. E absolut delicioasă rețeta.
INGREDIENTE
Carnea se taie cubulețe şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, oregano şi boia. Bucăţile de carne se pun la prăjit la foc mic şi se întorc pe toate părţile. Se adaugă o cană cu apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperite cu capac. Separat se călesc ceapa şi usturoiul verde tocate mărunt. Se adaugă ciupercile, smântâna de gătit şi cașcavalul ras, sare şi piper după gust şi se lasă câteva minute la foc mic. Când carnea este gata, se pune în sosul de ciuperci, se omogenizează și se lasă 1 minut să se întrepătrundă aromele. Se presară pătrunjel tocat. Se serveste preparatul cald, cu mămăliguță.
Ingrediente Pui cu ciuperci in sos de smantana
1 piept mare de pui
1 conservă de ciuperci
200 ml smântână de gătit
30 g cașcaval ras
2 fire de ceapă verde
1 fir de usturoi verde
sare
piper
cimbru uscat
oregano uscat
boia dulce
ulei
patrunjel