Pui cu ciuperci, smantana și parmezan

Reteta culinara Pui cu ciuperci, smantana și parmezan din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui cu ciuperci, smantana și parmezan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui cu ciuperci, smantana și parmezan

 

Sunt mereu pe fugă și caut rețete rapide și gustoase. Acest preparat se face in 2 miscari si 3 miscari. Această combinație este delicioasă și o recomand cu căldură.

4 buc. pulpe de pui dezosate 2 linguri ulei sare piper 1 catel de usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi 3 cepe verzi Ardei gras roșii 1 borcan de ciuperci 200 ml smantana de gatit (cu min. 30% grasime) 10 g amidon dizolvat in 50 ml lapte rece 30 g parmezan patrunjel verde

Se incinge uleiul si se pun cubuletele de carne. Prăjiți-le pe toate părțile timp de aproximativ 8-9 minute (la foc mare). Le tot intorci cu spatula in tigaie si le asezonezi cu sare si piper negru proaspat macinat. Adăugați usturoiul, ceapa, piperul și ciupercile feliate și gătiți 5 minute, apoi turnați smântâna de gătit și asezonați cu sare și piper. Așteptați să fiarbă crema (aproximativ 2 minute). Intr-o cana se amesteca laptele rece cu amidonul si se amesteca bine compozitia, apoi se toarna peste carne si se amesteca cateva minute, pana se ingroasa sosul. Se presară parmezanul și se amestecă să se topească și apoi se stinge focul. Se presara patrunjel tocat. Se poate servi cu mamaliga sau piure de cartofi.

Ingrediente Pui cu ciuperci, smantana și parmezan

4 buc. pulpe de pui dezosate

2 linguri ulei

sare

piper

1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi

3 fire ceapă verde

½ ardei gras roșu

1 borcan ciuperci

200 ml smântână pentru gătit (cu min. 30% grăsime)

10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece

30 g parmezan

Pătrunjel verde

Categorii