Pui cu smantana si parmezan
Reteta culinara Pui cu smantana si parmezan din categoria Pui. Cum sa faci Pui cu smantana si parmezan
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui cu smantana si parmezan
Mie cand imi pica pata imi pica si musai sa prestez. Am vazut eu aseara un filmulet cu preparatul asta si cand am vazut parmezan mi s-au aprins beculetele. Imi place parmezanul maxim, as manca fara numar, noroc ca e cam piperat la pret :))))))))))))))......in fine , in seara asta mi-am facut pofta, doar pofta mea, ca nu am aceleasi pofte cu jumatatea mea. Apropo, nu-s prea incantata de pieptul de pui, se stie ca el e mai fad asa, dar daca-l combini cu ''chestii'' iese foarte bun, asa si combinatia asta, a mers la fix.
INGREDIENTE
Mamaliga : Apa cu sare si unt se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca continuu pana se ingroasa si malaiul este fiert.
Se taie pieptul de pui in cubulete potrivite.Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza o tigaie pe foc se lasa sa se incinga, se adauga uleiul, pieptul de pui si usturoiul, se amaesteca bine, apoi se presara sare si piper. Se amesteca din cand in cand pana ce incepe pieptul de pui sa se rumeneasca. Cand a inceput pieptul de pui sa se rumeneasca se adauga smantana si parmezanul , se lasa focul mai mic , se amesteca bine si se lasa cateva minute sa fiarba sosul. La final se adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu mamaliga. Sa aveti pofta !
Ingrediente Pui cu smantana si parmezan
400 g piept pui
cca 20-30 ml ulei de floarea soarelui ( in reteta era ulei de masline, mie nu-mi place )
2 catei de usturoi mai mari
sare
piper multicolor
150 ml smantana de gatit 32% grasime
100 g parmezan ( eu am scapat mai mult, ce sa fac daca-mi place )
patrunjel tocat
Mamaliga
500 ml apa
un praf sare
20 g unt
100 malai