Pui cu sos Bechamel si menta

Reteta culinara Pui cu sos Bechamel si menta din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui cu sos Bechamel si menta

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui cu sos Bechamel si menta

 

Iarasi am avut chef mai mult de joaca decat de gatit asa ca am pregatit acest preparat cu pui,un sos bechamel cu menta si orez basmati cu seminte de in,o gramada de arome care pana la final s-au dovedit ca s-au imbinat armonios si papilele noastre gustative s-au clulcat iarasi multumite si fericite. Initial nu ma gandisem la ceva complicat dar odata intrata in bucatarie constat ca ar fi chiar o mare provocare pentru mine sa gatesc ceva strict traditional…poate de Craciun…niste sarmale..pana atunci ma mai joc :)

Ingrediente Pui cu sos Bechamel si menta

Am folosit pentru sos:

38 gr faina

100 gr unt

400 ml lapte

menta uscata

nuscoara,

sare,

piper

Pentru pui:

6 pulpe pui fara os

apa de flori de portocal

sos soia,

fulgi de ardei iute

usturoi,curry

Pentru garnitura:

Orez basmati

seminte de in

ulei de susan

frunze de ardei iute

Categorii