Pui cu sos gorgonzola și nuci

Pui cu sos gorgonzola și nuci - Cum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci: Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui cu sos gorgonzola și nuci

 

Pui cu sos gorgonzola și nuci - O rețetă delicioasă și sofisticată de pui, acoperit cu un sos cremos de gorgonzola și presărat cu nuci crocante. O combinație perfectă de arome și texturi, ideală pentru cine rafinate sau ocazii speciale.

Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci: 300 gr piept de pui 120 gr brânză gorgonzola picantă 300 ml smântână lichidă 50 gr făină de grâu 30 gr miez de nucă 1 cățel de usturoi ulei de măsline sare și piper busuioc proaspăt

Cum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci:

Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu sare și piper. Pudrează fiecare felie de pui cu făînă. Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline și adaugă pieptul de pui. Prăjește-l pe ambele părți până când capătă o crustă rumenă, apoi scoate-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, adaugă puțin ulei de măsline și pune usturoiul tocat mărunt. Adaugă smântâna lichidă, iar când începe să fiarbă, adaugă bucăți de brânză gorgonzola. Amestecă pentru a se topi brânza și pentru ca se omogenizeze sosul. Adaugă feliie de pui în sos și lasă la fiert aproximativ 1-2 minute. Adaugă miezul de nucă și busuioc proaspăt tocat mărunt pentru un plus de textură și aromă. Puiul cu sos gorgonzola este gata pentru a fi servit.

Poftă bună!

Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci

Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci:

300 gr piept de pui

120 gr brânză gorgonzola picantă

300 ml smântână lichidă

50 gr făină de grâu

30 gr miez de nucă

1 cățel de usturoi

ulei de măsline

sare și piper

busuioc proaspăt

Categorii