Pui cu sos gorgonzola și nuci
Pui cu sos gorgonzola și nuci - Cum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci: Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui cu sos gorgonzola și nuci
Pui cu sos gorgonzola și nuci - O rețetă delicioasă și sofisticată de pui, acoperit cu un sos cremos de gorgonzola și presărat cu nuci crocante. O combinație perfectă de arome și texturi, ideală pentru cine rafinate sau ocazii speciale.
Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci: 300 gr piept de pui 120 gr brânză gorgonzola picantă 300 ml smântână lichidă 50 gr făină de grâu 30 gr miez de nucă 1 cățel de usturoi ulei de măsline sare și piper busuioc proaspătCum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci:
Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu sare și piper. Pudrează fiecare felie de pui cu făînă. Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline și adaugă pieptul de pui. Prăjește-l pe ambele părți până când capătă o crustă rumenă, apoi scoate-l pe o farfurie. În aceeași tigaie, adaugă puțin ulei de măsline și pune usturoiul tocat mărunt. Adaugă smântâna lichidă, iar când începe să fiarbă, adaugă bucăți de brânză gorgonzola. Amestecă pentru a se topi brânza și pentru ca se omogenizeze sosul. Adaugă feliie de pui în sos și lasă la fiert aproximativ 1-2 minute. Adaugă miezul de nucă și busuioc proaspăt tocat mărunt pentru un plus de textură și aromă. Puiul cu sos gorgonzola este gata pentru a fi servit.
Poftă bună!
Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci
Ingrediente Pui cu sos gorgonzola și nuci:
300 gr piept de pui
120 gr brânză gorgonzola picantă
300 ml smântână lichidă
50 gr făină de grâu
30 gr miez de nucă
1 cățel de usturoi
ulei de măsline
sare și piper
busuioc proaspăt