Pui cu usturoi si cimbru

Reteta culinara Pui cu usturoi si cimbru din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui cu usturoi si cimbru

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui cu usturoi si cimbru

 

Din dorinta de a pune ceva bun lângă mamaliguta, am făcut acest minunat pui cu usturoi si cimbru. După ce mi-a trăznit mie ideea, am cautat pe net sa vad daca a mai făcut cineva si am gasit ceva asemănător la Gina Bradea .

 

INGREDIENTE
8 buc pulpe superioare de pui 2 linguri untura 1 căpătâna mare si frumoasa de usturoi 2 lingurite cimbru Sare, piper si 1 linguriță Maggi 1 praf de boia dulce 150 ml vin alb demisec 1 lingura de pătrunjel la final

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vro 5 minute, apoi turnam vinul, adăugăm și maggi si fierbem înăbușit la foc potrivit pana se pătrunde puiul si mai scade sosul. Adăugăm restul de usturoi tăiat feliute, daca mai este cazul mai punem putina sare, presaram un praf de boia dulce si mai lăsăm pe foc 3-5 minute. Presaram patrunjelul si gata!

Poftiți la masa!

Ingrediente Pui cu usturoi si cimbru

8 buc pulpe superioare de pui

2 linguri untura

1 căpătâna mare si frumoasa de usturoi

2 lingurite cimbru

Sare, piper si 1 linguriță Maggi

1 praf de boia dulce

150 ml vin alb demisec

1 lingura de pătrunjel la final

Categorii