Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Reteta culinara Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan din categoria Pui. Specific Italia. Cum sa faci Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

 

Acest fel de mâncare este absolut delicios și îl recomand cu căldură. Este foarte ușor și rapid. M-am inspirat de site-ul Savori urbane și conform Oanei, este un preparat italo-american.

3 buc. pulpe de pui dezosate 2 linguri ulei sare piper 1 catel de usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi 30 g unt 200 g frunze de spanac proaspete sau congelate 200 ml smantana dulce pentru frisca (cu min. 30% grasime) 10 g amidon dizolvat in 50 ml lapte rece 30 g parmezan

Alegi o tigaie lată și mai adâncă pe care o încălzești. Se toarnă uleiul și se pune carnea de pasăre tăiată cubulețe. Prăjiți-le pe toate părțile timp de aproximativ 8-9 minute (la foc mare). Le tot intorci cu spatula in tigaie si le asezonezi cu sare si piper negru proaspat macinat. Separat (în altă tigaie) prăjiți usturoiul împreună cu untul. Se adauga spanacul congelat si se fierbe 3-4 minute, apoi se toarna smantana dulce si se condimenteaza cu sare si piper. Așteptați să fiarbă crema (aproximativ 2 minute) apoi turnați această compoziție peste carnea prăjită din tigaie. Intr-o cana se amesteca laptele rece cu amidonul si se amesteca bine compozitia, apoi se toarna peste carne si se amesteca cateva minute, pana se ingroasa sosul.Se presară parmezanul și se amestecă să se topească și apoi se stinge focul. se poate servi cu mamaliga sau piure de cartofi.

Ingrediente Pui florentin cu spanac, smantana, usturoi și parmezan

3 buc. pulpe de pui dezosate

2 linguri ulei

sare

piper

1 fir de usturoi verde sau 3-4 căței de usturoi

30 g unt

200 g frunze de spanac proaspăt sau congelat

200 ml smântână dulce pentru frișcă (cu min. 30% grăsime)

10 g amidon desfăcut în 50 ml lapte rece

30 g parmezan

Categorii