Pui in crusta de susan cu orez basmati

Reteta culinara Pui in crusta de susan cu orez basmati din categoria Ficat. Specific Romania. Cum sa faci Pui in crusta de susan cu orez basmati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui in crusta de susan cu orez basmati

 

Când vrei un fel de mâncare rapid și gustos, cu siguranță este! Suntem fani ai puiului, dar ne place să avem și garnitura alături. De data aceasta am ales sa pregatesc un orez basmati cu turmeric, care este super bun! Și dacă totul este servit cu niște murături sau o salată, atunci meniul este excelent!

Pentru pui: 1 piept de pui dezosat 1 lingura condiment pentru pui sare piper paprika praf de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingura sos de soia susan Pentru orez: 200 gr de orez basmati 1 ceapă 1 lingura amestec de legume sare piper 1 lingurita turmeric 2 linguri ulei de masline 40 gr unt 450 ml apă Pui : Spălați pieptul de pui, ștergeți-l cu un șervețel. Tăiați-o în jumătate. Într-un castron, combinați sarea, piperul, boia de ardei, pudra de usturoi și condimentele pentru pui. Cu acest amestec asezonați pieptul de pui pe ambele părți. Acoperiți și lăsați la frigider pentru o oră sau peste noapte. Se încălzește o tigaie pentru grătar, se rumenesc bucățile de pui pe ambele părți. Amestecați uleiul cu sosul de soia, ungeți carnea scoasă de pe grătar, apoi rulați-le în semințele de susan. Asezati-le pe o tava, pe hartie de copt, dati-le la cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute. Se scoate din cuptor cand este gata, se lasa la racit 1-2 minute, apoi se taie felii mai groase. Orez: Tocați mărunt ceapa curățată.Intr-o cratita se incinge uleiul de masline, se pune ceapa si amestecul de legume. Se calesc 2-3 minute la foc mic. Spălați orezul, adăugați-l în oală. Se presară cu turmeric, sare și piper. Se amestecă, apoi se toarnă 450 ml apă fierbinte (sau supă de legume). Se intoarce si se lasa sa inceapa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba punem un capac si lasam sa fiarba 10-12 minute, la foc potrivit. Se amestecă din când în când. Gustati spre final si daca vreti sa fiarba si mai are nevoie de lichid adaugati putina apa calduta. Când este gata, adăugați untul și amestecați până se încorporează complet. Scoateți orezul de pe foc. Servește orezul cu felii de pui! Poftă bună!

Ingrediente Pui in crusta de susan cu orez basmati

Pentru pui: 1 piept de pui dezosat 1 lingura condiment pentru pui sare piper boia de ardei dulce pudra de usturoi 1 lingura ulei de masline 1 lingura sos de soia susan Pentru orez: 200 gr orez basmati 1 ceapa 1 lingura amestec de legume sare piper 1 lingurita curcuma 2 linguri ulei de masline 40 gr unt 450 ml apa

1 piept de pui dezosat

1 lingura condiment pentru pui

sare

piper

boia de ardei dulce

pudra de usturoi

1 lingura ulei de masline

1 lingura sos de soia

susan

200 gr orez basmati

1 ceapa

1 lingura amestec de legume

sare

piper

1 lingurita curcuma

2 linguri ulei de masline

40 gr unt

450 ml apa

Categorii