Pui în stil grecesc, cu peponaki

Reteta culinara Pui în stil grecesc, cu peponaki din categoria Pui. Specific Grecia. Cum sa faci Pui în stil grecesc, cu peponaki

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui în stil grecesc, cu peponaki

 

Pulpe de pui prăjite cu lămâie și oregano, cu garnitură de paste orzo Misko Peponaki.

 

INGREDIENTE
Pentru pui: 4 pulpe de pui, Sare, după gust, 160 ml ulei de floarea soarelui, 400 ml apă, zeama de la 1/2 lămâie, Un vârf de cuțit oregano uscat, Garnitură: 100 g paste orzo Misko Peponaki, 350 ml apă, Sare, după gust, 1 ceapă albă, 1 lingură ulei de floarea soarelui, 1 cub de unt, 2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc, 1 portocală

Puiul:

Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa.

Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie, lași un pic să sfârâie și pui apă, puțin câte puțin, iar când sfârâie, mai adaugi apă. Gătești până s-au rumenit bine. Spre final, adaugi și oregano.

Garnitura:

În paralel, pui pastele și ceapa într-o cratiță cu 1 lingură de ulei și un cub de unt și călești puțin, apoi acoperi cu apă, adaugi sare, după gust și lași să fiarbă până scade lichidul, iar pastele s-au umflat și s-au pătruns.

Când servești, picuri puțin ulei aromat cu busuioc peste paste și storci puțină portocală. A fost foarte gustos.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/02/pui-in-stil-grecesc-cu-peponaki.html

Ingrediente Pui în stil grecesc, cu peponaki

Pentru pui:

4 pulpe de pui,

Sare, după gust,

160 ml ulei de floarea soarelui,

400 ml apă,

zeama de la 1/2 lămâie,

Un vârf de cuțit oregano uscat,

Garnitură:

100 g paste orzo Misko Peponaki,

350 ml apă,

Sare, după gust,

1 ceapă albă,

1 lingură ulei de floarea soarelui,

1 cub de unt,

2 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc,

1 portocală

Categorii