Pui marinat cu tamarind
Reteta culinara Pui marinat cu tamarind din categoria Pui. Specific Brazilia. Cum sa faci Pui marinat cu tamarind
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui marinat cu tamarind
Tamarindul este un element esential in bucataria africana, indiana, mexicana si caraiba si este cel care da aroma profunda a sosului Worcestershire. Se presupune ca tamarindul isi are originea in India, dupa cum ii spune si numele "tamar hindi", curmala indiana. Aceasta reteta este foarte usor de pregatit, iar ingredientele sale simple se completeaza unul pe celalalt dand nastere unui gust bogat, delicios si surprizator.
Ingrediente Pui marinat cu tamarind
1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi
o ceapa taiata marunt
2 catei de usturoi
1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o cescuta de apa calduta
jumatate de pahar de vin alb demisec
1 lingurita turmeric
1/2 lingurita pudra de chilli
sare, piper negru, dupa gust
o lingura de miere
orez basmati pentru garnitura, 2 cesti
pentru ornat, patrunjel verde, sfecla murata, morcovi murati, ce va place