Pui marinat cu tamarind

Reteta culinara Pui marinat cu tamarind din categoria Pui. Specific Brazilia. Cum sa faci Pui marinat cu tamarind

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui marinat cu tamarind

 

Tamarindul este un element esential in bucataria africana, indiana, mexicana si caraiba si este cel care da aroma profunda a sosului Worcestershire. Se presupune ca tamarindul isi are originea in India, dupa cum ii spune si numele "tamar hindi", curmala indiana. Aceasta reteta este foarte usor de pregatit, iar ingredientele sale simple se completeaza unul pe celalalt dand nastere unui gust bogat, delicios si surprizator.

Ingrediente Pui marinat cu tamarind

1 piept de pui dezosat si fara piele taiat in cuburi

o ceapa taiata marunt

2 catei de usturoi

1 lingurs si jumatate de pasta de tamarind + o cescuta de apa calduta

jumatate de pahar de vin alb demisec

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita pudra de chilli

sare, piper negru, dupa gust

o lingura de miere

orez basmati pentru garnitura, 2 cesti

pentru ornat, patrunjel verde, sfecla murata, morcovi murati, ce va place

Categorii