Pui prajit korean

Reteta culinara Pui prajit korean din categoria Pui. Specific Korea. Cum sa faci Pui prajit korean

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui prajit korean

 

Aceasta rețeta am încercat-o de curând, dar am dat greș în privința sosului. De ce am greșit? Pentru ca nu m-am documentat serios în privința sosului gochujang. După cum spuneam, eu reproduc rețete și bucătarul care a postat rețeta a spus ca acel sos, gochujang, este făcut din semințe de soia. Nu este adevărat! Baza sosului sunt ardeii iuți, la care se adaugă și puțin sos de soia. In orice caz, am fost la 3 marketuri asiatice și am întrebat de sosul gochujang, explicând ca este făcut din semințe de soia; evident ca nu am găsit ceea ce cautam. Am încercat sa îl reproduc și nu a ieșit cum ma așteptam. Acum sa nu înțelegeți ca a fost un eșec total, ci doar altceva decât rețeta originala. Iata rețeta...

Ingrediente Pui prajit korean

6 pulpe superioare de pui

6 lingurițe praf copt

300g făină de orez

50 grame făină grâu

2 lingurițe boabe de susan

1 linguriță pasta gochujang ( substitut – amestecați 1 linguriță de fulgi de ardei uscat cu 1 linguriță de sos de soia)

1 linguriță miere

2 lingurițe ulei de semințe de susan

1 ceapă mică

2 căței usturoi

1 lingură ulei vegetal

1 fir de ceapa verde pentru ornament

Categorii