Pui prajit la temperatura joasa

Reteta culinara Pui prajit la temperatura joasa din categoria Pui. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Pui prajit la temperatura joasa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui prajit la temperatura joasa

 

Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.

Ingrediente Pui prajit la temperatura joasa

Un pui

o lamaie

un snop de cimbru

50-100 g de unt

60 de g de sare

Categorii