Pui prajit la temperatura joasa
Reteta culinara Pui prajit la temperatura joasa din categoria Pui. Specific Marea Britanie. Cum sa faci Pui prajit la temperatura joasa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui prajit la temperatura joasa
Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.
Ingrediente Pui prajit la temperatura joasa
Un pui
o lamaie
un snop de cimbru
50-100 g de unt
60 de g de sare