Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Sos. Untul se topeste usor intr-o craticioara; cand este foarte fierbinte, se adauga in bloc toata faina, apoi se adauga laptele incalzit, cate putin si amestecand continuu la foc mic. Acesta este bechamelul care se lasa la o parte. Arpagicul, daca are coaja, se opareste si se curata si se fierbe. Se gaseste si fiert in conserva. Se adauga arpagicul in bechamel si se trage pe blender, apoi se pune inapoi pe foc si se adauga smantana si condimentele si concentrat de pui. Se fierbe usor la foc mic, pana capata o consistenta de sos gros, apoi se trage fierbinte prin sita fina. Se adauga ceapa verde tocata extrem de fin si se lasa sosul la cald. Garnitura. Arpagicul se opareste, se curata si se fierbe sa ramana crocant. Rosiile se trag 2 minute, in tigaie cu ulei de masline si se adauga otet balsamic. La fel, arpagicul fiert. Se lasa deoparte, la cald. Pieptul de pui este format din 2 bucati mari; se taie in doua. Fiecare bucata se inteapa pe lungime, prin mijloc, cu un cutit subtire. In acest canal, se introduce chorizo, daca este prea gros, chorizo se taie in baton subtire sa incapa. Fiecare bucata de piept se da prin ou batut si prin pesmet si se prajeste in ulei, doar putin cat sa faca o crusta. Se asaza tot puiul in tava si se da la cuptor 15 minute, la 180 de grade C. Servire; Pe farfurie, se asaza cateva bile de arpagic, apoi sos peste ele si cate o bucata de piept taiata in doua, alaturi rosii cherry.

Ingrediente Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Sos veloute din arpagic si pui

100 gr unt

100 gr faina

300 ml lapte

200 gr arpagic

ceapa verde

200 gr smantana de gatit

sare

piper

nucsoara

concentrat de pui 2 linguri

Garnitura:

1 kg rosii cherry

500 gr arpagic

sare

piper

50 gr unt

otet balsamic

Pui umplut:

5 bucati mari piept pui (peste 250 gr. bucata.)

400 gr carnati chorizo

2 buc oua

150 gr pesmet

200 ml ulei vegetal

sare

piper

Categorii