Instructiuni de preparare
Pui umplut cu legume in vin rosu
-Se curata ceapa si se pune la undit, se adauga prazul tocat marunt, morcovul ras, gogosarul tocat marunt, pastarnacul tocat, cipercile, orezul,sare dupa gust si se lasa sa se patrunda. Cand toate legumele isi schimba culoarea, umplem puiul care a fost spalat si lasat la scurs de apa. Mie mi-a mai ramas putina compozitie si am luat pielea de la un piept de pui,am pus compozitia pe piele, am adunat marginile si le-am legat cu un fir de ata. -Se pune puiul in tava,se presoara peste el putina sare, oregano, vin rosu si putin ulei. Se orneaza cu felii de lamaie, se pune capac la vas si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand incepe sa se rumeneasca, se ia capacul si se mai lasa la cuptor,pret de cateva minute, apoi se opreste focul. Sa aveti pofta, dragilor!