Pui umplut la cuptor cu cartofi

Reteta culinara Pui umplut la cuptor cu cartofi din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pui umplut la cuptor cu cartofi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui umplut la cuptor cu cartofi

 

Pentru c-am fost intotdeauna adeptul retetelor simple care impresioneaza totodata prin gust, si pentru ca stiu ca puiul este foarte popular la noi, m-am gandit sa iti arat cum il pregatesc eu si cum reusesc sa ii mentin crusta crocanta si carnea suculenta. Secretul meu sta-n umplutura, asa ca noteaza-ti ingredientele si fii alaturi de mine pe tot parcursul retetei.

Ingrediente Pui umplut la cuptor cu cartofi

1 pui - 1,4 – 1,5 kg

100 g unt topit

1 lingurita boia dulce

1 lingurita usturoi granulat

sare si piper dupa gust

2 carnati afumat de casa

1 lingura ulei de masline

½ lingurita boia iute (optional)

½ lingurita boia dulce

3-4 crengute cimbru proaspat

1 ceapa alba

2 catei usturoi

200 g fasole fiarta (scursa)

6-8 buc rosii uscate

sare

piper

1 lamaie

150 ml vin alb

150 ml apa

3-4 crengute de cimbru

6-8 cartofi

2-3 linguri ulei de masline

1 lingurita rasa boia afumata

½ lingurita rasa nucsoara

1 crenguta rozmarin proaspat

sare si piper dupa gust

Categorii