Pui Valdostana

Reteta culinara Pui Valdostana din categoria Pui. Cum sa faci Pui Valdostana

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pui Valdostana

 

Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat. Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.

Ingrediente Pui Valdostana

1 piept de pui mare

6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)

100 g cascaval

300 g ciuperci

300 ml suc de rosii

100 ml vin alb

1 ceapa mica

2 catei usturoi

sare

piper

rozmarin

cimbru

2 frunzulite de busuioc

ulei de masline

putina faina

ulei pt. prajit

Categorii