Pui Valdostana

Reteta culinara Pui Valdostana din categoria Pui. Cum sa faci Pui Valdostana
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pui Valdostana
Acest preparat l-am savurat la mare si mi-a placut tare mult, insa cel mai mult i-a placut lui Alex, drept pentru care mi-a cerut sa-i pregatesc si eu. Mi-am dat seama cam ce contine (piept de pui, ciuperci, cascaval, sos de rosii), insa am cautat o reteta pe net, sa-mi iasa preparatul cel putin la fel de bun ca si cel de la restaurantul AZUR din Mamaia. Si mi-a iesit. Pana la urma m-am oprit la o reteta pe care am gasit-o la Miha pe blog, insa n-am respectat-o intocmai ci am adaugat si vinul alb specific acestui preparat. Reteta isi are originile in Valle d'Aosta, o regiune din nordul Italiei.
Ingrediente Pui Valdostana
1 piept de pui mare
6 felii sunca afumata (eu am pus muschi file)
100 g cascaval
300 g ciuperci
300 ml suc de rosii
100 ml vin alb
1 ceapa mica
2 catei usturoi
sare
piper
rozmarin
cimbru
2 frunzulite de busuioc
ulei de masline
putina faina
ulei pt. prajit