PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER

Sosul marinat se obţine din 100 ml vin roşu, 50 ml ulei de măsline, o căniță apă, sucul de la o lămâie. În plus am adăugat 3-4 căţei de usturoi, piper, cimbru, o frunză de dafin. Toate ingredientele se amesteca bine... Mi-am dorit să iasă o friptură cu adevărat fragedă, mai ales că acum am un ajutor de nădejde în Philips Multicooker, aşa că am trecut la marinarea cărnii. Bucata de carne se spală, se zvântă și taie în felii subțiri. Usturoiul şi ceapă se toacă mărunt, roşiile se taie rondele sau felii subţiri. Se aşează feliile de carne în sosul pentru marinat şi se lasa carnea la frigider pentru cca 3-4 ore (se poate ţine până la 5 ore). Carnea trebuie să fie acoperită în totalitate de lichid. După marinare, carnea se scurge bine şi se aşează în vasul de gătit. Se toarnă 2 linguri ulei de măsline, se adauga ceapă, usturoiul, foaia de dafin, puţină apă, se închide capacul, se pune aparatul în priză și se fixează FRY pentru 10 minute, timp în care întoarceţi carnea pe ambele părţi. După finalizare adăugaţi roşiile, vinul (100 ml), condimente şi fixaţi o oră şi 40 de minute STEW.

Ingrediente PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER

1 k g pulpă vițel

o căpățână mare de usturoi

un pahar suc de roșii

2 linguri ulei măsline

Un pahar apă

200 ml vin roșu

sare

piper roșu

busuioc

2 buc. foi dafin

o leg. Ceapă verde

2 roșii

un vârf de linguriţă miere de albine

½ linguriţa boia dulce de ardei

Categorii