Pulpe de miel cu usturoi prajit

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de miel cu usturoi prajit

Se incinge cuptorul la 180gr.. Se freaca pulpele cu piper, se incinge uleiul intr-o tigaie de fonta si se prajesc, pe rand, la foc potrivit, pana ce se rumenesc bine. Se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se pun intr-o cratita. Se prajeste apoi si prazul (in tigaie), pana ce se inmoaie si se pune si el in cratita, impreuna cu vinul si rozmarinul. Se taie capatana de usturoi in doua, se ung suprafetele taiate cu ulei si se aseaza cele doua jumatati in cratita, cu partea unsa in sus, dar fara sa le acopere zeama. Se fierbe carnea incet, la foc mic si cu capac, circa o ora, apoi se ia capacul, se mai lasa 15 minute pe foc si la urma se indeparteaza rozmarinul. Friptura de miel se serveste cu legume calite si cu paine unsa cu usturoiul prajit.

Ingrediente Pulpe de miel cu usturoi prajit

Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 pulpe (inferioare) de miel

piper negru macinat

1-2 linguri ulei

2 tulpini mijlocii de praz

taiate rondele

1 crenguta de rozmarin

1 ceasca vin alb sec

1 capatana de usturoi.

Categorii