Pulpe de pui cu legume, la tigaie

Reteta culinara Pulpe de pui cu legume, la tigaie din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui cu legume, la tigaie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui cu legume, la tigaie

 

Puiul este în preferințele multor oameni și poate fi gătit în multe feluri. De data aceasta mi-am propus sa gatesc piept de pui, cu legume si neaparat cu ciuperci care imi plac foarte mult. Mărturisesc că a ieșit o încântare.

1 caserolă piept de pui (9 bucăți am avut) 1 ceapă galbenă mai mare 5-6 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 1 roșie proaspătă 1 ardei gras verde/rosu/galben 1-2 morcovi 2-3 cartofi mai mari 6-8 ciuperci, nu prea mari boia de ardei dulce / iute, dupa gus Sarat la gust piper dupa gust condimente de pui după gust (opțional) patrunjel verde tocat

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, apoi le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până se rumenesc ușor și pătrund. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si le lasam sa astepte.

 

Pregatim legumele: curatam ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii, ardeiul, rosia, si le spalam bine. Se toaca legumele, exact cum ne place, mai mici sau mai mari. Prefer sa tai ceapa, rosiile si ardeii, solzii, felii de morcov si cartofi in 4-6 bucati, pe lungime. Las ciupercile intregi si le curat doar de coaja de pe caciula. Dacă nu vă deranjează gustul specific, este posibil să nu o faceți singur. Sotim legumele in aceeasi tigaie in care s-au prajit pulpele: ceapa, ardeii, morcovii, apoi ciupercile si la final punem rosiile si usturoiul.

 

Peste acest pat de legume sotate se pun pulpele, se adauga apa (supa de legume, sau supa concentrata) pentru a le acoperi. Acoperim cratita cu capac si lasam preparatul la foc mediu sa fiarba. Întoarceți coapsele pe ambele părți. Se amestecă din când în când, pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se lasa sa fiarba aproximativ 4-5 minute sau pana cand sosul scade la consistenta dorita. Opreste focul si pudram cu condimentele dorite, patrunjel verde tocat, dupa gust, punem capacul si lasam aromele sa se impleteasca.

 

Poftă bună!

Ingrediente Pulpe de pui cu legume, la tigaie

1 caserolă copănele de pui (9 buc. am avut)

1 ceapă galbenă mai mare

5-6 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1 roșie proaspătă

1 ardei gras verde/roșu/galben

1-2 morcovi

2-3 cartofi mai mari

6-8 ciuperci champignon, nu prea mari

boia de ardei dulce/iute, după gus

sare, după gust

piper, după gust

condimente pentru pui, după gust (opțional)

pătrunjel verde, tocat

Categorii