Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras
Reteta culinara Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras din categoria Pui. Cum sa faci Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras
Voiam sa gatesc ceva cu pui, am cautat prin ultimele bookmarks-uri si am tras acest loz, o reteta propusa de Radu Popovici. El era cu gandul la Mediterana, eu la ceva cu pui. Fiindca ne-a placut mult, o aduc si in atentia voastra. I-am asociat o garnitura de orez si salata.
Ingrediente Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras
MARINADA
2 catei de usturoi mari, pisati
2 linguri de suc proaspat de lamaie
2 linguri de ulei de masline extra virgin
2 lingurite de coaja rasa de lamaie
1 lingurita de Herbes de Provence
MINCAREA
1 kg pulpe de pui dezosate, fara piele
sare
piper negru, proaspat macinat
2 lingurite de Herbes de Provence
2 ceapa rosie marisoara, taiata fasiute
5 catei de usturoi mari, tocati marunt
3 ardei grasi rosii mari, curatati si taiati fasiute
3 ardei grasi galbeni, curatati si taiati fasiute
2 linguri de otet balsamic
8 linguri de vin rosu, dulce
30-35 masline, curatate de samburi, sau intregi, ori taiate petale
300 ml fond de pui (am pus supa de pui decongelata)
3/4 legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
frunze proaspete de patrunjel, pentru servit