Pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Reteta culinara Pulpe de pui dezosate cu ciuperci din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui dezosate cu ciuperci

 

Cautand in congelator ceva tacamuri pentru supa, am dat de aceste pulpe dezosate. Ca sa nu ma mai incurce :D am zis ca le voi pregati cumva. Aveam cumparate si niste ciuperci si am zis sa le combin, pentru masa de pranz.

5 buc pulpe de pui dezosate sare, piper pt condimentat 3 lg ulei 500 g ciuperci champignon 1 ceapa alba 3 catei de usturoi 1 pahar cu vin rosu 1 pahar cu apa 25 g unt patrunjel verde tocat piure de cartofi

Se spala carnea si se sterge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se asaza carnea si se rumeneste bine pe toate partile. se coate pe o farfurie si se lasa deoparte. In aceeasi cratita se pun ciupercile curatate, spalate si taiate felii subtiri. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora apa. 

Intre timp se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se taie felii. Se adauga ceapa peste ciuperci, se amesteca, apoi se pune usturoiul. Se lasa la calit 2-3 minute, apoi se toarna vinul. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, se toarna apoi apa si se pune cubul de unt. Se amesteca apoi se pun si bucatile de carne si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa fierbinte.

Intre timp se pun cartofii la fiert si se prepara un piure dupa reteta proprie. Se serveste impreuna cu carnea si sosul de ciuperci, asezonat cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Ingrediente Pulpe de pui dezosate cu ciuperci

5 buc pulpe de pui dezosate

sare, piper pt condimentat

3 lg ulei

500 g ciuperci champignon

1 ceapa alba

3 catei de usturoi

1 pahar cu vin rosu

1 pahar cu apa

25 g unt

patrunjel verde tocat

piure de cartofi

Categorii