Pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Reteta culinara Pulpe de pui dezosate cu ciuperci din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Cautand in congelator ceva tacamuri pentru supa, am dat de aceste pulpe dezosate. Ca sa nu ma mai incurce :D am zis ca le voi pregati cumva. Aveam cumparate si niste ciuperci si am zis sa le combin, pentru masa de pranz.
5 buc pulpe de pui dezosate sare, piper pt condimentat 3 lg ulei 500 g ciuperci champignon 1 ceapa alba 3 catei de usturoi 1 pahar cu vin rosu 1 pahar cu apa 25 g unt patrunjel verde tocat piure de cartofiSe spala carnea si se sterge de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se asaza carnea si se rumeneste bine pe toate partile. se coate pe o farfurie si se lasa deoparte. In aceeasi cratita se pun ciupercile curatate, spalate si taiate felii subtiri. Se presara putina sare si se lasa la calit pana se evapora apa.
Intre timp se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se taie felii. Se adauga ceapa peste ciuperci, se amesteca, apoi se pune usturoiul. Se lasa la calit 2-3 minute, apoi se toarna vinul. Se potriveste cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, se toarna apoi apa si se pune cubul de unt. Se amesteca apoi se pun si bucatile de carne si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa fierbinte.
Intre timp se pun cartofii la fiert si se prepara un piure dupa reteta proprie. Se serveste impreuna cu carnea si sosul de ciuperci, asezonat cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Ingrediente Pulpe de pui dezosate cu ciuperci
5 buc pulpe de pui dezosate
sare, piper pt condimentat
3 lg ulei
500 g ciuperci champignon
1 ceapa alba
3 catei de usturoi
1 pahar cu vin rosu
1 pahar cu apa
25 g unt
patrunjel verde tocat
piure de cartofi