Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor
Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor
Pentru un prânz în familie și de ce nu, pentru o friptură de sărbători sau evenimente, cu o garnitură bogată pentru toți cei lacomi! Acesta a fost prânzul nostru a doua zi de Paște!
8 pulpe de pui (sus) ulei de masline sare condimente de pui foi de dafin boabe de piper 1 pahar de bere Garnitură: 1 Broccoli 1 cartof dulce 1/2 kg de cartofi condimente pentru cartofi ulei de masline sareIntr-un bol se pune carnea si se condimenteaza cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline. Se amestecă bine până se condimentează carnea pe toate părțile, apoi se adaugă 2-3 foi de dafin, câteva boabe de piper și se acoperă cu bere. Se da la frigider pana a doua zi. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
Se unge o tigaie cu putin ulei de masline si se adauga puiul marinat. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 de minute, se ia folia si se lasa pana cand carnea se rumeneste frumos.
Intre timp am curatat broccoli si cartoful dulce, le-am taiat bucatele si le-am fiert la aburi, apoi le-am asezonat doar cu sare.
Cartofii albi i-am taiat bucatele mici, asezonati cu condiment de cartofi si putina sare si ulei de masline, apoi i-am dat la cuptor cu puiul, dar in tavi diferite pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, serviti-le cu salata de varza, muraturi asortate sau ce va place!
Ingrediente Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor
8 pulpe de pui (partea superioara)
ulei de masline
sare
condimente de pui
foi de dafin
boabe de piper
1 pahar de bere
Garnitura:
1 Broccoli
1 cartof dulce
1/2 kg cartofi
condimente pentru cartofi
ulei de masline
sare