Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

Reteta culinara din categoria Pui. Cum sa faci Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

 

Pentru un prânz în familie și de ce nu, pentru o friptură de sărbători sau evenimente, cu o garnitură bogată pentru toți cei lacomi! Acesta a fost prânzul nostru a doua zi de Paște!

8 pulpe de pui (sus) ulei de masline sare condimente de pui foi de dafin boabe de piper 1 pahar de bere Garnitură: 1 Broccoli 1 cartof dulce 1/2 kg de cartofi condimente pentru cartofi ulei de masline sare

Intr-un bol se pune carnea si se condimenteaza cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline. Se amestecă bine până se condimentează carnea pe toate părțile, apoi se adaugă 2-3 foi de dafin, câteva boabe de piper și se acoperă cu bere. Se da la frigider pana a doua zi. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.

Se unge o tigaie cu putin ulei de masline si se adauga puiul marinat. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 de minute, se ia folia si se lasa pana cand carnea se rumeneste frumos.

Intre timp am curatat broccoli si cartoful dulce, le-am taiat bucatele si le-am fiert la aburi, apoi le-am asezonat doar cu sare.

Cartofii albi i-am taiat bucatele mici, asezonati cu condiment de cartofi si putina sare si ulei de masline, apoi i-am dat la cuptor cu puiul, dar in tavi diferite pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, serviti-le cu salata de varza, muraturi asortate sau ce va place!

Ingrediente Pulpe de pui dezosate si marinate in bere, gatite la cuptor

8 pulpe de pui (partea superioara)

ulei de masline

sare

condimente de pui

foi de dafin

boabe de piper

1 pahar de bere

Garnitura:

1 Broccoli

1 cartof dulce

1/2 kg cartofi

condimente pentru cartofi

ulei de masline

sare

Categorii