Pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Reteta culinara Pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor din categoria Pui. Cum sa faci Pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Am vrut sa nu fie friptura in tava, deci am facut carnita pe bete de frigarui.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1kg pulpe de pui dezosate 1lingura ulei de masline 2linguri pline cu iaurt 1lingurita rasa boia iute afumata sare 1lingurita oregano un praf piper negru macinat Pentru uns carnita cat timp este la cuptor, avem nevoie de: 100g unt 4catei de usturoiSpalam pulpele de pui, le uscam cu prosop de hartie, le scoatem pielea, le dezosam, le taiem cuburi nu prea mici si le amestecam cu restul ingredientelor.
Lasam 30minute sa se marineze carnita.
Asezam apoi carnea pe betele de frigarui, tinute in prealabil in apa timp de 3-4minute, pentru a evita arderea capetelor.
Nu ingramadim carnea pe bete.
Alegem o tava mai ingusta decat lungimea betelor si le asezam deasupra.
Dam tava la cuptor pentru o ora, dar la fiecare 10-15 minute o scoatem si ungem carnita cu untul topit, amestecat cu usturoiul zdrobit. De asemenea, le intoarcem pe fiecare parte pentru a se rumeni frumos.
Eu le-am servit cu cartofi condimentati, la cuptor si o salata verde.
A fost foarte bun si satios!
Pofta buna!
Ingrediente Pulpe de pui, gatite pe bete de frigarui, la cuptor
Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1kg pulpe de pui dezosate
1lingura ulei de masline
2linguri pline cu iaurt
1lingurita rasa boia iute afumata
sare
1lingurita oregano
un praf piper negru macinat
Pentru uns carnita cat timp este la cuptor, avem nevoie de:
100g unt
4catei de usturoi