Pulpe de pui in sos de mustar

Reteta culinara Pulpe de pui in sos de mustar din categoria Pui. Cum sa faci Pulpe de pui in sos de mustar

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui in sos de mustar

 

M-am trezit fara chef de nimic, asa-i cand esti singura acasa, n-ai chef de facut haleala, unde mai pui ca si ploua, deci doar chef de somn si leneveala. Dar ma puse ispita sa deschid leptopul, asa de plictiseala si cand am deschis facebucele mi-a sarit direct in fata reteta lui Gaby a lui Duceag sau Papa Bun cum isi spune pe blogul ei. Aratau intr-un mare fel pulpele alea pe care le prezenta ea in reteta incat m-am pus sa-mi fac ca lesinam de pofta, la mine e greu cand ma loveste pofta.....Am facut minuscule modificari, in rest am facut ce a zis Gaby. Hai ca iar ma intind la povesti si uit sa scriu reteta, raman doar cu introducerea .......

3 pulpe intregi, nu foarte mari ( ea a avut 6 copanele) 60 ml vin alb demidulce si-o lingurita zahar brun ( ea a pus vin alb dulce) 5 catei de usturoi ( ea a pus 3-4) cimbru uscat boia iute ( ea a pus boia dulce) piper mozaic macinat - asta am pus doar eu 1 lingura de mustar dulce de Tecuci - al el nu stiu de care a fost ulei sare apa si neaparat nu pierde timpul pe facebuce- asa a zis ea, la fel recomand si eu, stai langa tigaie si ai grija sa iasa buna mancarea, sa nu o arzi

Dupa ce mi-am pregatit toate ingredientele, sa nu umblu bezmetica dupa ele si sa uit ceva, m-am apucat sa-mi dau pofta din cui si sa pregatesc haleala pentru azi. Pentru ca n-am avut vin alb dulce si doar demidulce am apelat la un truc, am pus in vin o lingurita de zahar brun si l-am dizolvat bine. Am spalat pulpele si le-am uscat de apa cu un servet, am zdrobit usturoiul si am pus tigaia wok sa se incinga. Am adaugat in tigaie ulei - am pus mai multisor ca-mi place mai uleios sosul, dar daca ai probleme cu uleiul pui mai putin- am pus pulpele la calit, le-am rumenit pe tote partile, am presarat un pic de sare. Dupa ce le-am rumenit pe toate partile am turnat vinul si am lasat sa se evapore, intorcand pulpele pe toate partile, sa se imbine aromele. Am adaugat usturoiul zdrobit- zdrobit isi pastreaza maximul de aroma- am adaugat cca 100 ml apa, am pus capac peste tigaie , am redus focul la mediu spre mic. Dupa cca 10 min am mai adaugat din nou apa, pentru ca scazuse, am tot repetat figura de vreo 3 ori, cat sa se patrunda bine puiul.Spre final am adaugat boia, cimbru si piper, inca un strop de apa si 5 min sa se patrunda aromele. Am adaugat mustarul si am potrivit de sare. Am uitat sa specific ca nu trebuie sa ai mult sos in tigaie, e pe minimalist, putin si bun. Cam asta a fost reteta, eu mi-am facut pofta, am mancat cu castraveti proaspat murati, nu mi-a trebuit nici o garnitura.  Multumesc Gaby pentru reteta, delicioasa ! 

Ingrediente Pulpe de pui in sos de mustar

3 pulpe intregi, nu foarte mari ( ea a avut 6 copanele)

60 ml vin alb demidulce si-o lingurita zahar brun ( ea a pus vin alb dulce)

5 catei de usturoi ( ea a pus 3-4)

cimbru uscat

boia iute ( ea a pus boia dulce)

piper mozaic macinat - asta am pus doar eu

1 lingura de mustar dulce de Tecuci - al el nu stiu de care a fost

ulei

sare

apa

si neaparat nu pierde timpul pe facebuce- asa a zis ea, la fel recomand si eu, stai langa tigaie si ai grija sa iasa buna mancarea, sa nu o arzi

Categorii