Pulpe de pui in sos tomat

Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui in sos tomat

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui in sos tomat

 

Daca imi place mie la ceva sosul cu rosii, apoi trebuie sa fie usturoiat si cu busuioc. De data aceasta am mai intervenit si cu cimbru. A iesit mai mult decat bun. Ba chiar prea putin. Data viitoare am sa prepar cu mai mult sos.

 

INGREDIENTE
800 gr pulpe pui 500 ml bulion rosii de casa 100 ml ulei floarea soarelui 1 crenguta cimbru 1 crenguta busuioc 1 foaie dafin 4 catei usturoi piper negru macinat sare Garnitura : cartofi cu ceapa [cartofi , untura de porc de la prajirea carnatilor , ceapa prajita , boia , sare ] Pulpele de pui au fost fierte initial in zeama de pui cu legume . Pulpele de pui se pun la prajit pe ambele parti pana se rumeneste pielea . Turnati deasupra bulionul de rosiii . Puneti sa fiarba un clocot impreuna cu usturoiul fin feliat . Adugati la fiert foaia de dafin , crenguta de cimbru , sare si piper . La inceput am adugat si 2 polonice de zeama de pui . Lasati sosul sa scada pana ajunge la consistenta dorita . Sosul a iesit foarte bun . Regret ca nu am preparat mai mult . Serviti pulpele in sos tomat alaturi de garnitura si salata preferata . Noi am servit cu cartofi rantaliti si cu castraveti in saramura . Pofta buna !!!

Ingrediente Pulpe de pui in sos tomat

800 gr pulpe pui

500 ml bulion rosii de casa

100 ml ulei floarea soarelui

1 crenguta cimbru

1 crenguta busuioc

1 foaie dafin

4 catei usturoi

piper negru macinat

sare

Garnitura : cartofi cu ceapa [cartofi , untura de porc de la prajirea carnatilor , ceapa prajita , boia , sare ]

Categorii