Pulpe de pui la cuptor
Reteta culinara Pulpe de pui la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la cuptor
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui la cuptor
O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!
INGREDIENTE
Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.
Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.
Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se cresteaza de 3-4 ori. Se condimenteaza cu restul de condimente, se maseaza bine pulpele pentru a intra cat mai bine in carne apoi se asaza deasupra cartofilor.
Usturoiul se curata si se taie feliute mai groase si se presara peste cartofi si carne. Se asaza din loc in loc crengutele de rozmarin si cimbru, se toarna apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 si jumatate ora. Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava.
Pofta buna!
Ingrediente Pulpe de pui la cuptor
4 pulpe de pui, intregi
1 kg cartofi
1 lgt sare
1/2 lgt piper
1/2 lgt boia dulce
1 lgt condimente pentru pui
1 lgt ghimbir macinat
30 ml ulei de masline
crengute de rozmarin, uscat
crengute de cimbru, uscat
3 catei de usturoi
150 ml apa