Pulpe de pui la cuptor

Reteta culinara Pulpe de pui la cuptor din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la cuptor

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui la cuptor

 

O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE
4 pulpe de pui, intregi 1 kg cartofi 1 lgt sare 1/2 lgt piper 1/2 lgt boia dulce 1 lgt condimente pentru pui 1 lgt ghimbir macinat 30 ml ulei de masline crengute de rozmarin, uscat crengute de cimbru, uscat 3 catei de usturoi 150 ml apa

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.

Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.

Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se cresteaza de 3-4 ori. Se condimenteaza cu restul de condimente, se maseaza bine pulpele pentru a intra cat mai bine in carne apoi se asaza deasupra cartofilor.

Usturoiul se curata si se taie feliute mai groase si se presara peste cartofi si carne. Se asaza din loc in loc crengutele de rozmarin si cimbru, se toarna apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 si jumatate ora. Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava.

Pofta buna!

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor

4 pulpe de pui, intregi

1 kg cartofi

1 lgt sare

1/2 lgt piper

1/2 lgt boia dulce

1 lgt condimente pentru pui

1 lgt ghimbir macinat

30 ml ulei de masline

crengute de rozmarin, uscat

crengute de cimbru, uscat

3 catei de usturoi

150 ml apa

Categorii