Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Reteta culinara din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
Varza călită, proaspătă sau murată, este o mâncare gustoasă, foarte apreciată mai ales în timpul postului, bineînțeles alături de o mămăliguță caldă! Varza călită însă poate fi servită și ca garnitură pentru o friptură sau în amestec cu cateva bucăți de carne proaspătă, costiță, cârnați, kaizer sau ciolan afumat, prăjite separat sau fierte împreună cu varza. Așa că m-am gândit să prepar pulpe de pui la grătar iar drept garnitură să fac varză murată, călită. Mă declar mare amator de varză, indiferent de felul în care este pregătită, mai ales de varză murată, călită iar carnea gătită la grătar este una din mâncărurile mele preferate!
Ingrediente Pulpe de pui la gratar cu varza murata, calita
2 pulpe de pui, întregi
1 varză murată
1-2 cepe medii
1-2 rădăcini de morcov
1 rădăcină de pătrunjel
3-4 linguri ulei de floarea soarelui, pentru sotat legumele
piper măcinat, după gust
boia de ardei dulce sau iute, după gust
sare, după gust