Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

Reteta culinara Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

 

Este vară și încercăm să găsim rețete care să ne țină cât mai puțin timp în jurul aragazului dogoritor. Am găsit această rețetă de fel principal, foarte consistent și bun, preparat destul de repede și am pus-o în aplicare, cu prima ocazie. Cu un boț de mămăliguță caldă alături (care, totuși, nu este obligatoriu, dar așa îmi place mie) preparatul a fost absolut delicios.

 

INGREDIENTE
2 pulpe de pui 200 grame de ciuperci (conservate) 200 ml de smântână naturală 2 fire de ceapă verde 2 căței de usturoi 1 roșie 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui sare piper 1 lingură de amidon alimentar (opțional) 100 ml de apă (supă concentrată) Pentru servit: mămăliguță caldă (opțional) pătrunjel tocat

Pulpele se spală, se curăță bine și se prăjesc ușor, pe ambele fețe, la foc mic, acoperit, în ulei de floarea soarelui.

Între timp se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se feliază subțire.

Se spală roșia și se feliază.

Ciupercile se scot din cutie, se clătesc în câteva ape și se lasă la scurs, în strecurătoare.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Când pulpele de pui s-au pătruns și rumenit ușor pe ambele fețe, se adaugă în tigaie ceapa verde tăiată rondele și usturoiul. Se pune capacul și se lasă tigaia la foc mic, până ce se înmoaie legumele.

Se adaugă apa (supa concentrată) și feliile de roșii, după care se mai lasă tigaia pe foc mic, acoperit, încă 5-6 minute. Se adaugă ciupercile și încă 3-4 linguri de supă concentrată. Se mai fierb ingredientele acoperit, încă 8-10 minute.

Separat se amestecă smântâna cu o lingură de amidon alimentar, se subțiază, dacă este cazul, cu 2-3 linguri de apă (supă concentrată) după care se toarnă în tigaie, peste celelelalte ingrediente. Se fierbe totul, acoperit, încă 5-6 minute, după care se ia capacul și se mai lasă tigaia pe foc mic, ca să mai scadă puțin sosul.

Când sosul a scăzut și prin înțepare cu furculița se constată că pulpele sunt bine pătrunse, se condimentează mâncarea cu sare și piper, după care se ia tigaia de pe foc.

Pulpele se servesc fierbinți, cu sos și ciuperci, peste care se presară pătrunjel tocat. Cine vrea, poate servi mâncarea cu un boț de mămăliguță caldă alături.

Ingrediente Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

2 pulpe de pui

200 grame de ciuperci (conservate)

200 ml de smântână naturală

2 fire de ceapă verde

2 căței de usturoi

1 roșie

4-5 linguri de ulei de floarea soarelui

sare

piper

1 lingură de amidon alimentar (opțional)

100 ml de apă (supă concentrată)

Pentru servit:

mămăliguță caldă (opțional)

pătrunjel tocat

Categorii