Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

Reteta culinara Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

 

Mi-am amintit zilele trecute de puiul cu smântână pe care-l prepar mai rar, dar care-mi place foarte mult, așa că am preparat rapid, la tigaie, două pulpe de pui. Evident, am făcut un sos de smântână și găluște, dar de gris, de data aceasta (pentru că mi se par mai pufoase) nu de făină, așa cum fac pentru preparatul cu pui. Vă mărturisesc că a fost un deliciu...

 

INGREDIENTE
2 pulpe de pui 1 ceapă galbenă 4-5 căței de usturoi 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 100 ml de smântână 1 lingură de amidon alimentar (opțional) 200 ml de supă de legume (sau supă concentrată) sare piper condimente pentru pui Pentru găluște: 1 ou 3 linguri încărcate de gris sare frunze de pătrunjel

Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund.

Când sunt gata, se iau din tigaie, se depun pe o farfurie și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în aceeași tigaie în care au fost prăjite pulpele.

Se pun pulpele în tigaie, se adaugă supa de legume, sau supa concentrată, se acoperă tigaia cu capac și se lasă preparatul la foc mediu, ca să se pătrundă. Se întorc pulpele pe ambele fețe.

Separat, se adaugă amidonul alimentar în smântână, se condimentează cu: sare, piper și condimente pentru pui. Se omogenizează și apoi se subțiază cu supa de legume (supa concentrată).

Se adaugă sosul de smântână în tigaia cu pulpele și se lasă preparatul la foc mic, încă 4-5 minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Între timp (sau chiar înainte) se prepară găluște dintr-un ou, sare și gris. Se fierb găluștele într-o supă de legume preparată anterior, sau în supă concentrată, iar când sunt fierte, se adaugă în tigaia cu pulpe, sau se păstrează separat, până ce se pun în farfurie, cu sos și carnea de pui.

Ingrediente Pulpe de pui la tigaie, cu smantana si galuste

2 pulpe de pui

1 ceapă galbenă

4-5 căței de usturoi

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

100 ml de smântână

1 lingură de amidon alimentar (opțional)

200 ml de supă de legume (sau supă concentrată)

sare

piper

condimente pentru pui

Pentru găluște:

1 ou

3 linguri încărcate de gris

sare

frunze de pătrunjel

Categorii