Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur

Reteta culinara Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur din categoria Pui. Specific Romania. Cum sa faci Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur

 

Săptămâna trecută am vrut să prepar niște pulpe de pui la tigaie și m-am gândit să folosesc un sos alb, pe care-l apreciez în mod deosebit. Pentru ca sosul să fie și mai bun, n-am prăjit ceapa și usturoiul, ci le-am lăsat să se prepare înăbușit. În plus, am adăugat o roșie, care a dat sosului un gust dulce acrișor, foarte bun. Pe lângă o garnitură de cartofi natur, stropiți cu unt, pulpele au fost absolut delicioase.

 

INGREDIENTE
4 pulpe de pui 1 ceapă galbenă 4-5 căței de usturoi 1 roșie 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml de supă de legume Pentru sos: 200 ml de smântână 1 lingură rasă de amidon alimentar (opțional) sare piper boia de ardei dulce 1 linguriță de zahăr tos Pentru garnitură: 4 cartofi mari, roz 50 grame de unt Pentru decor: 1/2 legătură de frunze de pătrunjel

Pulpele se curăță bine de tuleie și de pielițele tari de la bază, se spală în câteva ape și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește puțin, se pun pulpele. Se acoperă tigaia cu capac și se rumenenesc pulpele ușor, la foc mic, pe ambele fețe.

Între timp se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc.

Se spală roșia și se taie cubulețe.

Se alege, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când pulpele s-au rumenit frumos pe ambele fețe, se adaugă: supa de legume, ceapa și usturoiul mărunțite. Se acoperă din nou tigaia și se prepară pulpele înăbușit. După 8-10 minute se adaugă roșiile tăiate cubulețe și pulpele se prepară în continuare, înăbușit.

Se curăță cartofii, se spală, se taie și se fierb, în apă sărată și la foc mediu.

Se condimentează smântâna cu: sare, piper și boia de ardei și cine dorește, adaugă și o lingură rasă de amidon alimentar. Se omogenizează compoziția de smântână, se subțiază cu câteva linguri de supă de legume și apoi se adaugă în tigaie, peste pulpe. Se mai ține tigaia cu pulpele pe foc încă 5-7 minute, după care se acoperă tigaia cu capacul, ca să rămână fierbinți.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pun în farfurii. Se pun feliuțe de unt pe cartofii fierbinți și se presară pătrunjel tocat. Alături de garnitură se pune câte o pulpă și două-trei linguri de sos, cât încă sunt fierbinți.

Ingrediente Pulpe de pui la tigaie, in sos alb, cu garnitura de cartofi natur

4 pulpe de pui

1 ceapă galbenă

4-5 căței de usturoi

1 roșie

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

150 ml de supă de legume

Pentru sos:

200 ml de smântână

1 lingură rasă de amidon alimentar (opțional)

sare

piper

boia de ardei dulce

1 linguriță de zahăr tos

Pentru garnitură:

4 cartofi mari, roz

50 grame de unt

Pentru decor:

1/2 legătură de frunze de pătrunjel

Categorii