Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos. Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se frig ca sa prinda crusta aurie. Se curata si se taie ciupercile si usturoiul. Dupa ce s-au rumenit pulpele de rata se adauga ciupercile, alaturi de usturoiul fin tocat, sare , piper proaspat macinat, boiaua dulce afumata, piperul Cayenne si cateva crengute de cimbru si se amesteca bine. Se adauga vinul Marsala si se lasa la gatit pana se evapora alcoolul. Se pune apoi capacul si se mai gateste la foc mic circa 35 de minute. La final, inainte de servire, se presara patrunjel verde tocat marunt.

Ingrediente Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

7 ciocanele de pui

600 gr ciuperci Champignon brune

4 catei usturoi

1 lingura unt

3 linguri ulei de masline

250 ml vin Marsala

1.5 lingurita sare

0.5 lingurita piper

Varf de cutit piper Cayenne

0.5 lingurita boia dulce

3 crengute de patrunjel proaspat

3 crengute cimbru

Categorii