Purcel cu morcovi si mazare verde
Reteta culinara Purcel cu morcovi si mazare verde din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Purcel cu morcovi si mazare verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Purcel cu morcovi si mazare verde
Sau cum să transformi o bucată obișnuită de carne într-o masă delicioasă. Dacă urmați pașii simpli, veți obține o carne fragedă și suculentă.
1 kg carne de purcel tânăr 500 gr mazăre verde 300 gr morcovi pui 100 gr unt 50 gr ulei de floarea soarelui 1 roșie mare 2 cepe verzi 1 usturoi verde 1 mână de frunze de pătrunjel 1 mână de marar verde roșii cherry sare piper negru Carnea de porc era o bucată obișnuită de carne care nu mi-a spus prea multe la început. Am fost cu ochii pe proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru că se apropie sezonul plin de legume proaspete. Mazarea si morcovii par sa fie pe gustul meu. Bucata de carne se sare si se pipereaza bine. Se face o incizie lungă în mijlocul bucății de carne. Bucățile de morcov sărat sunt bine împachetate în tăietură după gust și pe interior. se toaca ceapa si usturoiul. Încinge amestecul cu ulei și prăjește carnea pe toate părțile până obții o crustă frumoasă și crocantă. Asezati usturoiul tocat langa carne. Lăsați frunzele să se înmoaie [au tendința de a arde rapid]. Adăugați mazărea verde, restul morcovilor și roșia tocată. Se toarna peste apa cat sa se acopere usor, se sare, se pipereaza si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba 20 de minute. Ridicați capacul și gătiți încă 10 minute pentru a reduce excesul de lichid. Încercați carnea dacă este gătită cu o furculiță. Daca intepai carnea si nu iese zeama rosu inseamna ca carnea a fiert. La final se adauga verdeata tocata marunt. Gustați și sare/piper dacă este necesar. Scoateți bucata de porc pe o farfurie și lăsați-o să se răcească puțin. Dupa racire, bucata de carne se taie in felii nu foarte subtiri. Am o carne fragedă și suculentă !!!! Câteva roșii cherry au completat paleta de culori a preparatului. Pofta mare!!!Ingrediente Purcel cu morcovi si mazare verde
1 kg carne purcel tanar-de casa
500 gr mazare verde boabe
300 gr baby morcovi
100 gr unt
50 gr ulei floarea soarelui
1 rosie mare
2 cepe verzi
1 usturoi verde
1 manuta patrunjel frunze
1 manuta marar verde
rosii cherry
sare
piper negru macinat