Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

Reteta culinara Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

 

Desi este considerata in zilele noastre un preparat clasic al bucatariei franceze, quiche-ul isi are originile in Germania, in regatul Lothringen, redenumit ulterior de francezi Lorena. De la aluatul de paine pe care era pregatita initial tarta s-a trecut, treptat, la un aluat nisipos din unt si faina. Tot ulterior s-a adaugat ca umplutura si branza, eventual branza Gruyere, iar daca punem ceapa obtinem “Quiche alsacienne”.

Ingrediente Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

faina 350 g

unt 175 g

sare, piper

nucsoara Kotanyi

bacon 190 g

oua 4 buc. mai mari sau 5 buc. mai mici

smantana pentru gatit 200 ml (eu am pus smantana de 15% grasime)

lapte integral 200 ml

Categorii