Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca

Reteta culinara Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca
Desi este considerata in zilele noastre un preparat clasic al bucatariei franceze, quiche-ul isi are originile in Germania, in regatul Lothringen, redenumit ulterior de francezi Lorena. De la aluatul de paine pe care era pregatita initial tarta s-a trecut, treptat, la un aluat nisipos din unt si faina. Tot ulterior s-a adaugat ca umplutura si branza, eventual branza Gruyere, iar daca punem ceapa obtinem “Quiche alsacienne”.
Ingrediente Quiche Lorraine – tarta clasica frantuzeasca
faina 350 g
unt 175 g
sare, piper
nucsoara Kotanyi
bacon 190 g
oua 4 buc. mai mari sau 5 buc. mai mici
smantana pentru gatit 200 ml (eu am pus smantana de 15% grasime)
lapte integral 200 ml