Raci cu sos de iaurt si portocale
Reteta culinara Raci cu sos de iaurt si portocale din categoria Fructe de mare. Specific Romania. Cum sa faci Raci cu sos de iaurt si portocale
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Raci cu sos de iaurt si portocale
Se spune (si eu cred foarte tare lucrul asta ) ca daca iti doresti in viata cu adevarat ceva ,cu siguranta se va implini visul tau :) Si ca sa va spun povestea de la inceput de tot as zice ca de pe la varsta de 5 ani imi doresc sa mananc raci,si mi se trage de la un film pe care l-am avzut alaturi de tatal meu,astfel,ca toata viata am visat la acest moment care,pana la urma nu a intarziat sa apara :) M-am bucurat foarte tare cand am auzit de Taverna Racilor,m-am intristat apoi auzind unde e amplasata pentru ca programul meu fiind foarte incarcat,nu prea am avut timp sa ajung la ei desi…aproape in fiecare weekend mi-am propus asta,distanta dintre casa mea si locatia lor mi se parea ceva….greu de atins :) As aduce acum povestea mai in zilele noastre :) si as spune ca pe Cosmin Dragomir ( Ring) l-am cunoscut anul trecut la cateva luni dupa ce am creat eu blogul meu si cand, din dorinta de a promova blogul am inceput sa ies la evenimente cu tematica culinara,la workshopuri si acolo ne-am si cunoscut.E un baiat pasionat de gastronomie,care insa scrie mai bine decat noi toti despre mancare si secretele ei,impartasindu-si impresiile si testand bunatati alaturi de unii dintre cei mai ravniti bucatari ai momentului de la noi :) Intr-una din zilele trecute m-a contactat Cosmin si m-a intrebat daca vreau sa fac o reteta cu raci pentru blog si in acest fel sa promovam si Festivalul Racilor de la inceputul lunii octombrie astfel incat un numar mare dintre iubitorii de raci sa afle si sa poata participa. Evident ca propunerea lui mi-a luminat ziua si mi-a intarit convingerea ca …daca iti doresti cu adevarat ceva ,chiar se intampla :) Ce sa zic….o experienta minunata si multumesc Cosmin Dragomir si Taverna Racilor pentru oportunitatea de a crea o reteta din ingrediente atat de minunate!!
Ingrediente Raci cu sos de iaurt si portocale
Am folosit pentru apa in care am fiert racii:
Raci vii
1 lingurita seminte fenicul
1 lingurita seminte chimen
6-7 boabe de ienupar
3 stelute de anason
4 foi de dafin
2 morcovi
1 tulpina de telina apio
sare din belsug
Pentru carnea de raci:
Cozile si clestii racilor
unt
2 ardei iuti mici
2 catei de usturoi
zeama de la o jumatate de portocala
boabe de piper sichuan
patrunjel
Garnitura:
Cartofi,
unt,
patrunjel,
sare