Racitura terina franceza / Jambon persille

Reteta culinara din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Racitura terina franceza / Jambon persille

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Racitura terina franceza / Jambon persille

 

"Bunatati de Paste" Jambon persillé sau Jambon de Paste est un preparat traditional burgund din Franta. Este o terina de carne buna de porc (jambon si rasol) gatita in vin alb sec de Bourgogne :), taiata bucatele, amestecata cu patrunjel proaspat tocat marunt si legata intr-o gelatina asezonata cu usturoi, otet din vin si mustar de Dijon. Pentru a obtine o gelatina buna de casa va trebuie un picior de porc. Francezii sunt mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - picioare de porc in gelatina. Va trebuie o carne putin grasa de buna calitate, jambon sau rasol de porc. Daca este bine sarata, o puneti in apa rece timp de o noapte si schimbati apa de cateva ori. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/racitura-terina-franceza-jambon-persille.html

Ingrediente Racitura terina franceza / Jambon persille

1 jambon de porc sarat - 700 g

1 rasol de porc sarat- 1 kg

1 picior de porc sarat taiat in doua

1 ceapa

2 morcovi

1 tulpină de țelină

3 catei de usturoi

4 /5 cuisoare

3 foi de dafin

cimbru uscat

500 ml de vin alb sec (Chablis de Bourgogne :) )

piper proaspat macinat

1 legatura de patrunjel tocat

2 linguri otet din vin

1 lingura mustar de Dijon (facultativ)

Categorii