Racitura terina franceza / Jambon persille
Reteta culinara din categoria Porc. Specific Franta. Cum sa faci Racitura terina franceza / Jambon persille
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Racitura terina franceza / Jambon persille
"Bunatati de Paste" Jambon persillé sau Jambon de Paste est un preparat traditional burgund din Franta. Este o terina de carne buna de porc (jambon si rasol) gatita in vin alb sec de Bourgogne :), taiata bucatele, amestecata cu patrunjel proaspat tocat marunt si legata intr-o gelatina asezonata cu usturoi, otet din vin si mustar de Dijon. Pentru a obtine o gelatina buna de casa va trebuie un picior de porc. Francezii sunt mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - picioare de porc in gelatina. Va trebuie o carne putin grasa de buna calitate, jambon sau rasol de porc. Daca este bine sarata, o puneti in apa rece timp de o noapte si schimbati apa de cateva ori. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/racitura-terina-franceza-jambon-persille.html
Ingrediente Racitura terina franceza / Jambon persille
1 jambon de porc sarat - 700 g
1 rasol de porc sarat- 1 kg
1 picior de porc sarat taiat in doua
1 ceapa
2 morcovi
1 tulpină de țelină
3 catei de usturoi
4 /5 cuisoare
3 foi de dafin
cimbru uscat
500 ml de vin alb sec (Chablis de Bourgogne :) )
piper proaspat macinat
1 legatura de patrunjel tocat
2 linguri otet din vin
1 lingura mustar de Dijon (facultativ)