Am dorit sa obtin racituri nu foarte grase , asa ca am renuntat la capul de porc . Pentru obtinerea unei racituri clare si sa nu sa sfarmea carnea , am folosit batranica mea oala de fiert sub presiune .Spun batranica , pentru ca serveste patria :D , cu cinste, de 35 ani !!!!
4 urechi + 4 ,, adidasi "' -picioruse de porc [aproximativ 1.800 KG
3 l apa
1 ceapa
1 morcov
1 crenguta mica de cimbru
1 lingurita rasa boabe de piper
2 foi dafin
2 lingurite rase sare
10 catei usturoi
Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapt un firicel de par . Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece . Cu ajutorul unui fierastrau special pentru oase se taie piciorusele in cate trei parti .Urechile se taie in fasii de cate 2 degete . Bucatile de adidasi si urechile de porc se lasa in apa rece cateva ore sau peste noapte , pentru a iesi din ele sangele . Scurgeti bucatile de porc de apa si le transferati in oala de fiert sub presiune . Introduceti in oala ceapa [ doar spalata si curatat de mustati], piperul , foile de dafin , morcovul curatat si crenguta de cimbru . Turnati deasupra trei litrii cu apa si acoperiti oala cu capacul etans . Respectati regulile de fierbere cunoscute . Daca nu aveti oala de fiert sub presiune , fierbeti 2-3 ore la foc mic . Am fiert la foc mediu [ sa fasaie oala incetisor ] Timp de 90 minute . Se klasa sa se raceasca si se scoate capacul cu grija [ dupa ce s-a ridicat supapa de eliberare a aburilor ] . Introduceti usturoiul in zeama, sarati si lasati zeama sa se tempereze . Intre tip faceti proba inchegarii . Se pune ol ingura-doua de zeama intr-un bol mic si se scoate la rece [ pe geam in cazul meu ] . Am avurt indoieli ca se va inchega zeama , pentru ca am folosit mai multa apa decat de obicei . Testul a relevat succesul procedeului :D Am scos bucatile de porc si le-am distribuit in 8 boluri . In fiecare am mai pus cate o bucatica de morcov . Daca nu va place nu puneti . Am distribuit zeama in mod egal , strecurata printr-o sita micuta si deasa . Se duc bolurile cu racituri afara la rece , sa se inchege. Raciturile mele , pentru ca a fost foarte frig s-au inchegat in mai putin de 3 ore . Serviti raciturile stropite cu putin otet sau lamaie .Noi mai folosim piper , ardei iute , ceapa rosie si hrean razuit in otet . Pofta buna !!!