Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

Reteta culinara Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii din categoria Porc. Specific Romania. Cum sa faci Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

 

Personal îmi place varza călită, fie ea dulce sau murată. De data asta m-am gândit la varză dulce cu rasol proaspăt, de porc. Este o mâncare foarte gustoasă și ușor de preparat.

 

INGREDIENTE
1 rasol de porc, mic (cca 700 g) 1 varză dulce, mai mică (cca 1 kg) 2 cepe mari 4-5 căței de usturoi 1-2 rădăcini de morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1-2 roșii mari sare, după gust piper măcinat, după gust boia de ardei dulce/iute, după gust 1 linguriță de piper boabe 1-2 foi de dafin 1 crenguță de cimbru uscat 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 500 ml suc de roșii

Spălăm bine rasolul și-l punem la fiert, într-o oală sub presiune, împreună cu foile de dafin, 1-2 căței de usturoi, boabele de piper, crenguța de cimbru uscat și apă cât să le cuprindă. Dacă nu aveți oală sub presiune, fierbeți rasolul într-o oală obișnuită. Când carnea este fiartă (înțepăm cu furculița și dacă intră ușor, înseamnă că e gata) o scoatem și o lăsăm să se răcească după care o desprindem de pe os și o tăiem bucăți, nu prea mari.

În timp ce carnea fierbe, curățăm și spalăm bine legumele. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare. Apoi sotăm legumele. În uleiul încins punem mai întâi ceapa și o lăsăm la prăjit până ce devine aurie. Când s-a înmuiat se pune morcovul și pătrunjelul și se călesc împreună. Adăugăm apoi varza tocată mărunt sau fideluțe și lăsăm la călit împreună cu ceapa și celelalte legume, până ce se înmoaie. Roșiile tăiate bucăți ceva mai mari, le amestecăm cu varza și le fierbem împreună până ce compoziția se omogenizează.

Punem bucățile de carne peste varză, deasupra turnăm sucul de roșii și la nevoie, completăm cu apă în care a fiert rasolul, cât să le cuprindă. Amestecăm și lăsăm la fiert până ce scade, cca 30-35 minute.

Pentru un plus de savoare usturoiul tocat îl adăugăm la sfârșit când condimentăm după gust și mai lasăm să dea un clocot. Varza dulce călită, cu rasol de porc proaspăt, în sos de roșii, se servește caldă și cu ardei iute, dacă vă place.

Poftă bună!

Ingrediente Rasol de porc cu varza dulce, in sos de rosii

1 rasol de porc, mic (cca 700 g)

1 varză dulce, mai mică (cca 1 kg)

2 cepe mari

4-5 căței de usturoi

1-2 rădăcini de morcov

1 rădăcină de pătrunjel

1-2 roșii mari

sare, după gust

piper măcinat, după gust

boia de ardei dulce/iute, după gust

1 linguriță de piper boabe

1-2 foi de dafin

1 crenguță de cimbru uscat

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

500 ml suc de roșii

Categorii